Arnhem houdt 11 coffeeshops in de stad

ARNHEM - Burgemeester Kaiser is bereid om het uitsterfbeleid van coffeeshops in Arnhem los te laten en te accepteren dat er een maximum van 11 zaken in de stad blijft bestaan. De voorstanders van dit voorstel geven de burgemeester in ruil hiervoor maximale vrijheid om met eigenaren van coffeeshops die willen stoppen te onderhandelen over alle details.

Volledig scherm
Een roker in coffeeshop Zero Zero in Arnhem.

Kaiser sluit niet uit dat hij daarbij de wettelijke eisen aan coffeeshops verder zal aanscherpen. Dat kan ertoe leiden dat het aantal zaken in Klarendal en Sint Marten verder daalt en dat er een zoektocht wordt gestart naar een alternatieve plek elders in de stad.

'Niet in een woonwijk'
Kaiser vindt dat een shop niet in een woonwijk thuis hoort en niet in de nabijheid van plaatsen in de stad waar zich scholen en jongerencentra bevinden.

Straathandel
Een meerderheid in de raad vindt dat er geen reden meer is om het aantal coffeeshops in Arnhem uit te dunnen van 11 naar 8. De partijen D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden dat Arnhem met het huidige aantal coffeeshops een goede buffer in huis heeft heeft om illegale straathandel te voorkomen.

Vrede
Kaiser vindt dit een merkwaardige redenatie maar heeft er vrede mee als hij alle ruimte krijgt om zijn eigen draai te geven aan de nieuwe koers.