Volledig scherm
Stembureau tijdens het referendum over kunstencluster ArtA in 2013. Foto DG

Arnhem kan vanaf donderdag tekenen voor referendum Meinerswijk

ARNHEM - Het is vanaf donderdag 7 juli mogelijk om in het Arnhemse stadhuis en bij Loket Zuid een steunverklaring te ondertekenen voor een referendum over de toekomst van Stadsblokken en Meinerswijk. Dat maakt de gemeente Arnhem woensdag officieel bekend.

Inzet is de toekomst van Stadsblokken en Meinerswijk. De gemeente wil er een uiterwaardenpark maken, maar heeft veel van de grond die daarvoor nodig is niet in eigendom. KWP, grootgrondbezitter, wil die grond schenken als in een deel van het gebied 250 tot 350 huizen gebouwd mogen worden.

Handtekeningen
Voor het 'definitieve referendumverzoek' zijn binnen zes weken minimaal 3.000 handtekeningen nodig. Voor het 'inleidende referendumverzoek' waren 750 steunbetuigingen voldoende. De initiatiefnemers haalden er circa 1.700 op.

Meerderheid
De Arnhemse gemeenteraad is in ruime meerderheid voor het plan. Tegenstanders van woningbouw willen nu dat de burgers zich erover uitspreken. Diverse politieke partijen hebben gezegd de uitslag van een volksraadpleging te zullen respecteren.

Derde keer
Als het referendum doorgaat, is het de derde keer dat Arnhem naar de stembus gaat voor een besluit over een bouwplan. Eerdere onderwerpen waren de Rijnbooghaven en kunstgebouw ArtA.