Volledig scherm
Koning Willem-Alexander op 3 juni bij de opening van Sonsbeek 2016 bij een van de tafeltennistafels van Louie Cordero (de kunstenaar staat links naast de koning). © Gerard Burgers

Arnhem koopt kunstwerken Sonsbeek

ARNHEM - Uit de kunstwerken van de Sonsbeek-expositie koopt Arnhem twee tafeltennistafels. Het gaat om ‘The Happy Camper Pong’ van de Filippijnse kunstenaar Louie Cordero en de muurschildering ‘Untitled’ van Arnhemmer Naamloozz op de pijlers van de Nelson Mandelabrug. Arnhem betaalt hiervoor in totaal 40.000 euro.


Dit hebben burgemeester en wethouders van Arnhem dinsdag besloten.

Vroeger
Zij zijn daarmee vroeger dan verwacht: meestal koopt de gemeente iets uit een Sonsbeekexpositie als die afgelopen is. Zo kocht Arnhem in 2008 The Lazy King van de Franse kunstenaar Alain Séchas. Sonsbeek 2016 is afgelopen op zondag 18 september.

Lege portemonnee
Met zijn vroege aankopen komt Arnhem de Stichting Sonsbeek Internationaal te hulp. De organisator van de expositie denkt het evenement zonder tekorten af te kunnen sluiten, maar zit nu even met een lege portemonnee. Daarom verstrekt de gemeente de stichting ook nog een lening van 70.000 euro. Dat Sonsbeek een liquiditeitstekort heeft, heeft meerdere oorzaken. Zo houdt een aantal subsidieverstrekkers het geld nog achter tot de tentoonstelling achter de rug is.

Koning Willem-Alexander op 3 juni bij de opening van Sonsbeek 2016 bij een van de tafeltennistafels van Louie Cordero (de kunstenaar staat links naast de koning).