Volledig scherm
Links de Trompetsteeg tussen 1925 en 1935, rechts het Paradijs in augustus 2016. © Gelders Archief/Rolf Hensel

Arnhem krijgt iconisch straatbeeld terug

ARNHEM - Met de nieuwbouw in het Paradijsgebied aan de voet van de Eusebiuskerk krijgt Arnhem een iconisch straatbeeld terug.

De vooroorlogse Trompetsteeg keert niet in naam terug, maar de nieuwe straat Paradijs loopt op precies dezelfde plek. Het Gelders Archief in Arnhem zit vol met afbeeldingen van de gekromde Trompetsteeg met aan het einde de toren van de Eusebiuskerk. De laatste foto dateert van 1945.

Straatklinkers
Oorlogsgeweld had weinig heel gelaten van de toren, van de Trompetsteeg nog minder. Het gebied ging plat, de steeg verdween. Er verrezen loodsen voor marktkooplieden, letterlijk bovenop de oude straatklinkers.

Markthallen
Het iconische beeld van Arnhem keert volgend jaar echter terug. Met de sloop van de oude markthallen in het Paradijsgebied en de nieuwe stadswoningen aan de voet van de Eusebius, wordt de Trompetsteeg in ere hersteld.

Bouwsteigers
Momenteel wordt door bouwsteigers het zicht op de naoorlogse lantaarn van de Eusebiuskerk nog deels ontnomen. Als de 41 woningen begin 2017 klaar zijn, heeft Arnhem het karakteristieke zicht op de kerk echter weer terug. 

In onderstaand filmpje is te zien hoe het gebied er vroeger uit zag: