Volledig scherm
De binnenstad van Arnhem. © Hans Broekhuizen/DG

'Arnhem mag Nijmeegser'

ARNHEM - Wat vinden Arnhemmers van de binnenstad? Onderzoekers willen sterke en zwakke punten van het centrum in kaart brengen. De Korenmarkt mag geen eenheidsworst worden, huren voor leegstaande panden in de Arnhemse winkelstraten moeten omlaag.

Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van inwoners op de vraag wat de mensen vinden van het centrum vinden. En de almaar voortdurende kwestie rond de Eusebiuskerk? Daar maken weinig Arnhemmers zich druk over.

Steekproef
Verslaggevers van deze krant trokken maandag voor een niet representatieve steekproef het centrum in, nadat bekend werd dat ondernemers van Platform Binnenstad Arnhem een onderzoek laten uitvoeren naar verbeteringen voor de binnenstad. Tientallen ondervraagden gaven gisteren de binnenstad gemiddeld het rapportcijfer 6,9. Gevraagd naar wat de binnenstad bijzonder maakt, wordt het winkelbestand vaak genoemd.

De peilingen van het ondernemersplatform worden eind augustus afgerond. Daar moeten concrete acties uit voortvloeien.

'Bruist het meer'
Arnhemmer Sander Kok constateert met ‘pijn in zijn hart’ dat de stad zich wat meer aan buurman Nijmegen mag spiegelen: „Daar bruist het meer.” Kok roemt het Coehoornkwartier in Arnhem, voormalige leegstand waar nu vooral creatieve ondernemers huisvesten. „Een onbestemd stukje Arnhem. Dat maakt het spannend.”

Lees het volledige verhaal over het onderzoek dinsdag in De Gelderlander of in onze online krant.