Volledig scherm
Volleybaltraining in de Arnhemhal op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Arnhem staat garant voor miljoenenlening Papendal

ARNHEM - De gemeente Arnhem staat garant voor een lening van 15 miljoen euro die Nationaal Sportcentrum Papendal aangaat.

Dat geld is nodig voor onder meer de nieuwe judohal en het renoveren van de atletiekbaan en de sporthal op het complex. Papendal sluit de lening af met een looptijd van dertig jaar, exact de termijn van het convenant dat Arnhem en het sporcentrum hebben afgesloten. Als tegenprestatie voor de garantstelling faciliteert Papendal de breedtesport in de Gelderse hoofdstad.

Arnhemhal
De borgstelling, die Papendal een gunstig rentepercentage oplevert, en het convenant zijn een uitvloeisel van de 2,5 miljoen euro die Arnhem in 2010 investeerde in de bouw van de Arnhemhal.

Verlengd
Voorwaarde voor die financiële steun was destijds een convenant waarbij Arnhemse groepen en de sport voordeel hebben van de faciliteiten. Dat contract werd getekend bij het opleveren van de hal en wordt nu met dertig jaar verlengd tot 2046.

Hierbij een beeld vanuit de lucht op het Sportcentrum Papendal in Arnhem. Laat je inspireren door deze video en bekijk de website www.papendalevents.nl voor meer informatie. PapendalTV