Volledig scherm
Woningen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem aan het Goeman Borgesiusplein. © Marina Popova

Arnhem: stel besluit over verkoop huurwoningen uit

ARNHEM - Neem nog geen besluit over de verkoop van alle 180 huurwoningen. Die dringende oproep doet Arnhems wethouder Geert Ritsema van Wonen en Vastgoed aan het bestuur van de de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem.

Dat stuurde de leden van de vereniging 15 augustus een uitnodiging voor een bijzondere ledenvergadering, donderdagavond 25 augustus in Duiven. Daar worden ze geïnformeerd over de verkoopplannen voor de woningen en direct na die informatieronde wordt van de leden een besluit verwacht.

Debat
„Een dergelijk besluit vraagt om een algemeen debat”, vindt Ritsema. „Niet alleen met de leden van de vereniging, maar ook met de huurders.” Onduidelijk is of de vereniging verplicht is tot een dergelijk overleg.

Timing
De wethouder vindt de periode van tien dagen erg kort, en verbaast zich over de timing. „Tijdens de vakantie, als veel leden weg zijn. Het zou het bestuur sieren als het besluit werd uitgesteld en ook de huurders worden geraadpleegd.”

Leden
Zij zijn niet op de hoogte gebracht. Alleen leden van de vereniging hebben een brief gekregen en uitsluitend leden zijn uitgenodigd voor de vergadering over de verkoop van de 180 monumentale woningen op de Braamberg en de Geitenkamp in Arnhem.

Aanschuiven
Ritsema heeft bij het bestuur een verzoek neergelegd of twee ambtenaren van de gemeente Arnhem bij de vergadering mogen aanschuiven. Onder huurders is onrust ontstaan door de verkoopplannen.

Het bestuur van de vereniging wil geen commentaar geven.