Volledig scherm
Leegstand in de binnenstad van Arnhem. © Hans Broekhuizen/DG

Arnhem wil af van lege winkel in wijk

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil af van leegstand in de winkelgebieden in de wijken. Er wordt bekeken of het mogelijk is om na drie jaar leegstand, de winkelbestemming van het pand te halen. Mogelijk kunnen er dan woningen of andere bedrijven in de panden.

Dat staat in de 'Detailhandelsvisie Arnhem 2016-2021' die wethouder Economische Zaken Ron König (D66) na de zomer met de gemeenteraad bespreekt.

Presikhaaf
Straten die in aanmerking kunnen komen zijn de Middachtensingel in Over het Lange Water, de Volkerakstraat in Presikhaaf, de Vrij Nederlandstraat in Presikhaaf en de Wichard van Pontlaan bij Plattenburg achter station Presikhaaf. Ook de winkels langs de Johan de Wittlaan bij het Statenkwartier en de Valckernierstraat bij 't Broek worden genoemd.

Overleg
König kondigt aan dat het stadsbestuur de komende jaren in overleg gaat met ondernemers, om te bekijken of verhuizen naar een betere plek elders in de buurt wenselijk en verstandig is. Onder de winkeliers heerst ergernis over het rapport. Vooral het woord 'wegbestemmen' in de nota, valt verkeerd. Königs woordvoerder benadrukt dat er geen sprake zal zijn van dwang. „Als een winkel het op een plek nog tien jaar of langer prima doet dan gebeurt er niets."

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van maandag 11 juli, editie Arnhem, of in de online editie.