Volledig scherm
EPA

Arnhem wil katten verplicht laten chippen

ARNHEM - Arnhem wil bij de regering aandringen op invoering van verplichte chipregistratie van katten, in navolging van het verplicht chippen van honden.

Dat kondigt wethouder Dierenwelzijn Ine van Burgsteden (CDA) aan. 'De registratie maakt het voor eigenaren minder makkelijk hun huisdier te dumpen of gewoon achter te laten', benadrukt Van Burgsteden in haar beleidsnota voor de komende jaren. Ook kan met het chippen een dam worden opgeworpen tegen het groeiend aantal zwerfkatten.

Bijval
Het plan krijgt warme bijval van Oswin Geuskens van Dierentehuis Arnhem en de Dierenambulance. "Met een chip kun je dieren sneller terugbezorgen aan de eigenaar. Dat scheelt veel dierenleed en veel geld aan onkosten voor de opvang."

Gratis gechipt
Amsterdam heeft al stappen gezet in deze richting. Mensen met een laag inkomen die met hun zieke dier de dierenarts bezoeken, krijgen via de gemeente het consult vergoed. Honden en katten die nog niet staan geregistreerd, worden in de hoofdstad gratis gechipt. Arnhem is nog niet zover.

Lees het volledige verhaal maandag in De Gelderlander, editie Arnhem, als e-paper verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl