Volledig scherm

Arnhemmer (25) voor zesde keer gepakt voor dronken rijden

ARNHEM - Een bestuurder uit Arnhem is afgelopen nacht aangehouden nadat hij slingerend en veel te hard over de Apeldoornseweg bij Arnhem scheurde. De man bleek onder invloed van alcohol, hij had meer dan vier keer te veel gedronken.

De 25-jarige man was al vijf keer eerder aangehouden voor rijden onder invloed. 

De politie zag donderdagnacht rond 02.15 uur een auto met hoge snelheid al slingerend door rood licht rijden. Agenten zetten daarop de achtervolging in waarbij de snelheid hoog opliep. De politie gaf de bestuurder een stopteken. 

Alcohollucht
Toen agenten het portier van de auto openden roken zij een alcohollucht. 'We hebben de sleutels uit het contactslot gepakt en hebben de bestuurder laten blazen. Daaruit bleek dat de man vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had zitten', schrijft de politie op Facebook.

Ongeldig
Op het politiebureau bleek dat de man al vijf keer eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens bleek dat het rijbewijs van de verdachte al enige jaren ongeldig was. De reden hiervan is onbekend, maar volgens een politiewoordvoerder 'is het aannemelijk dat dit met zijn alcoholgebruik te maken heeft'.

De man moet zich verantwoorden voor de rechter. Omdat hij al vaker is aangehouden voor het rijden onder invloed is daarnaast de auto van de man in beslag genomen.