Volledig scherm
Het Paleis van Justitie in Arnhem. © Jelle de Ruiter/DG

Arnhemmer bedreigt ex met dood en stuurt haar cadeaus

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft vandaag tegen een 33-jarige Arnhemmer een voorwaardelijke celstraf van 112 dagen en een contactverbod met zijn ex-vriendin en haar zus geëist. Hij wordt ervan verdacht de twee te hebben gestalkt en bedreigd. Via sociale media kondigde hij verschillende keren aan dat hij ze ernstig zou toetakelen, tot de dood aan toe. 

„Als ik echt kwaad in de zin heb, had ik dat natuurlijk nooit vooraf aangekondigd op Facebook”, zei de verdachte vandaag op de zitting.

Sms-berichten
„Maar er is nog steeds niet gebeurd, toch? Als zij zich storen aan de teksten op mijn Facebookpagina, moeten ze die pagina niet voortdurend opzoeken. Ik weet waar ze wonen, maar ik laat ze netjes met rust.” Tevens zou de Arnhemmer, die tijdens de behandeling van zijn zaak niet wilde zitten en anderhalf uur lang bleef staan, onder valse namen talloze sms-berichten en cadeaus naar zijn ex hebben gestuurd. „Niets van waar. Het zijn allemaal vermoedens, maar er is geen enkel hard bewijs dat ze van mij afkomstig zijn. Daarvoor kan ik dan dus niet worden veroordeeld, zo werkt de wet in Nederland nu eenmaal.”

Privédetails
Gezien de inhoud van de berichten twijfelt de officier van justitie niet aan de afzender: „Het gaat over privédetails en kennis die alleen de verdachte weet.” De Arnhemmer, die al eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld en stalking van zijn ex-vriendin, moet een intensieve behandeling bij reclassering ondergaan, zo stelt de aanklager: „Want het komt bij hem maar niet tussen de oren dat hij haar eens met rust moet laten.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.