Volledig scherm
Medewerkers van FIOD bij het pand in Arnhem. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Arnhemmer en Huissenaar verdacht van frauderen honderdduizenden euro's

ARNHEM - In een onderzoek naar faillissementsfraude bij een zorgvoorziening voor ouderen in Gelderland zijn twee verdachten opgepakt die voor ongeveer 900.000 euro hebben gefraudeerd. Volgens de FIOD gaat het om een 53-jarige man uit Arnhem en een 48-jarige man uit Huissen. In het kader van het onderzoek is onder meer een inval gedaan bij een pand aan de De Genestestraat in Arnhem.

Ook de woning van de Arnhemmer is doorzocht en er is beslag gelegd op luxe goederen en bankrekeningen.

Fraude
Het vermoeden is dat de twee vlak voor het faillissement van de instelling, goederen en geld uit het bedrijf hebben gehaald. Hiervoor zouden ze valse facturen hebben opgesteld. Ook zou de ene verdachte de instelling voor veel te weinig geld verkocht hebben aan de ander. De curator van het bedrijf kreeg vervolgens geen volledige administratie overhandigd.

Daarnaast wordt één van mannen verduistering ten laste gelegd. Hij was door een bewoner van de de woon- en zorgvoorziening voor senioren aangesteld als beheerder van de erfenis. De erfgenamen van de bewoner hebben echter nooit geld ontvangen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.