Volledig scherm
© pixabay.com

Arnhemmer krijgt twee jaar voor aanranding in België

ARNHEM - Richard S. (45) uit Arnhem is gisteren in Vlaanderen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar. Hij stond terecht omdat hij een jogster (40) probeerde aan te randen in Oppuurs.

Hij beweerde enkel tegen haar opgebotst te zijn maar de rechters geloofden hem niet. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Vorige zomer
De Nederlander werd in december opgepakt. De feiten dateren van vorige zomer. Toen het slachtoffer 's avonds aan het joggen was, werd ze in Oppuurs, een plaatsje tussen Brussel en Antwerpen, plots langs achteren aangevallen en op de grond getrokken. De loopster verweerde zich, kon de man van zich afslaan en sloeg tot slot op de vlucht.

Paniek
Naast een zeer gedetailleerde persoonsbeschrijving en deel van de nummerplaat kon ze ook nog het merk van de vluchtwagen onthouden. Hierdoor kon de Nederlander zeer snel geïdentificeerd worden. Twee weken geleden verscheen hij voor de rechter. Ontkennen dat hij daar was, deed hij niet. De aanranding betwistte hij wel. „Ik ben alleen maar tegen haar aangebotst. Zij is gevallen en ik wou haar omhoog helpen maar plots begon ze te roepen. Hierdoor ben ik gevlucht. Het was uit paniek", aldus de Nederlander.

Mond
De drie rechters in Mechelen hechtten maar weinig geloof aan zijn verklaringen. „Dat u al twee uur lang in de buurt aan het rond circuleren was, dat u haar eerst voorbijgereden hebt en dat u ook uw hand voor haar mond hield maken dat de feiten duidelijk bewezen zijn", motiveerde rechter Jessica Bourlet.

Zedendelicten
Het feit dat de Nederlander een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd kreeg, heeft mede te maken met zijn gerechtelijk verleden. Zo liep hij in Nederland al vier veroordelingen op voor zedendelicten. S. moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 5.638 euro. Of de 45-jarige in beroep gaat, is nog niet bekend.