Volledig scherm
© Thinkstock

Arnhemmer vrijgesproken van steekpartij

ARNHEM - Een 54-jarige man uit Arnhem is vandaag vrijgesproken van poging zware mishandeling. De man werd verdacht van een steekpartij in zijn woonplaats, vorig jaar op woensdag 8 juli.

Volgens het slachtoffer had de man met een mes naar hem uitgehaald. Die raakte zijn arm en hij werd daarna in zijn nek gestoken, zo luidde zijn verklaring.

Volgens de rechtbank kan echter niet worden bewezen dat de verdachte met een mes heeft gestoken tijdens de ruzie.

Uiteenlopende verklaringen
Het dossier bevat verschillende uiteenlopende verklaringen, waaruit volgens de rechtbank niet blijkt dat er een steekpartij is geweest. Beide betrokkenen hebben verklaard dat zij onder invloed waren van alcohol en drugs en zich daarom niet goed konden herinneren wat er exact was gebeurd.

Mes
Ook zitten in het dossier geen foto's van het gebruikte mes, een beschrijving van het steekwapen mist eveneens. Daarnaast ontbreekt een medische verklaring waarin de verwondingen van het slachtoffer worden omschreven.

Snijdende beweging
De rechtbank oordeelt dat de wonden van het slachtoffer niet kunnen zijn ontstaan door een daadwerkelijke steekpartij, maar dat 'het letsel past bij een zwaaiende of snijdende beweging'.

Omdat dit aan de Arnhemmer echter niet ten laste is gelegd, kan hij hiervoor niet veroordeeld worden. Van de steekpartij, waarvoor hij voor de rechter stond, is hij daarom vrijgesproken.