Volledig scherm
De cast van Hair in kleding van People of the Labyrinths.

Arnhemmers ontwerpen kleding voor musical Hair

ARNHEM - De Arnhemmers Hans Demoed en Geert de Rooij (The People of the Labyrinths) hebben de kleding ontworpen voor de nieuwe versie van de musical Hair, die op 25 september in première gaat.

De keuze is op de Arnhemse ontwerpers gevallen omdat hun werk de sfeer oproept van de jaren zestig. „Wij doen niet aan conventies, omarmen de vrijheid, zijn niet klassiek”, erkent Demoed.

Hippies
Zelf waren zij te jong (1959) om indertijd hippies te zijn. De keuze voor hen is gemaakt door Albert Verlinde, tot voor kort presentator van RTL Boulevard, maar ook de grote man van Stage Entertainment, het bedrijf dat de musical produceert.

Vermaakt
Voor het merendeel gaat het om kleding die al bestond. The People of the Labyrinths heeft in de loop der jaren heel wat geproduceerd, waarvan nog veel beschikbaar was. Wel moest het een en ander vermaakt worden, bijvoorbeeld om erin te kunnen dansen.

Uitmonsteringen
In totaal gaat het om een paar honderd stuks, voor 25 personages, die vijf keer opkomen in verschillende uitmonsteringen. Ook voor alle ‘understudies’ (plaatsvervangers), want die hebben niet altijd dezelfde maat. Ook extra setjes, voor als het gedragen pakje in de was is.