Volledig scherm
Archiefbeeld EPA

Arnhems badmintonkoppel klaar voor olympisch debuut

Selena Piek en Eefje Muskens maken vandaag om 13.00 uur hun Olympische debuut. In de eerste partij spelen ze tegen het Thaise badmintonkoppel Puttita Supajirakul en Sapsiree Taerattanachai (nummers zeventien op de wereldranglijst). De druk is voelbaar voor het de nummers elf van de wereldranglijst, maar de Arnhemsen kennen tot nog toe een vlekkeloze voorbereiding.

Door: Daan Appels

Volgens Muskens is het eerste duel meteen bepalend voor het duo.

Thailand 
„Het is een poule van vier en slechts twee ploegen gaan door. Japan wordt lastig (Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi staan op plek een op de wereldranglijst, red.), dus een overwinning op Thailand zou meteen een goed begin zijn.” Piek vult aan. „Over de eerste wedstrijd kan ik zeggen dat we er heel veel zin in hebben en de Thaise namen niet goed uit kunnen spreken. Deze meiden hebben onlangs van twee top vijfkoppels gewonnen. Het wordt meteen een sleutelduel. Als we die verliezen wordt het lastig om verder te gaan. En het is goed voor het zelfvertrouwen om meteen de winst te pakken, natuurlijk.”

Olympiër 
De twee zijn honderd procent fit en kunnen niet wachten tot hun grote moment daar is. Muskens: „Het is best een gek idee dat je binnenkort Olympiër bent. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. En we hebben er hard voor gewerkt, het is ons niet aan komen waaien.” Piek deelt dat gevoel. „Een onwijs mooie titel, toch? Maar ergens is het wel een gek idee.”

Muskens en Piek delen hun groep ook nog met Jwala Gutta en Ashwini Ponappa uit India, de nummers 21 van de wereldranglijst.