Volledig scherm
Helen en Guido bezegelen hun verloving met een dikke kus. © DG

'Arnhems meisje' Helen doet vriend aanzoek met speciaal Okimono-shirt (video)

ARNHEM – Als echt Arnhems meisje wilde Helen Reichard haar vriend Guido Vink op een bijzondere, Arnhemse manier ten huwelijk vragen. Zaterdagochtend was het raak in de wijk Klarendal. Guido zei ‘ja’ toen Helen hem een aanzoek deed.

Het stel heeft elkaar ontmoet op de lerarenopleiding pabo. „Toen zaten we in het eerste jaar bij elkaar in de klas”, vertelt Helen. Inmiddels zijn ze al veertien jaar bij elkaar.

Vooroordeel
Dat ze nog in Arnhem wonen, mag gezien het vooroordeel van Guido een wonder heten. ”Eerst was hij nooit zo'n Arnhem-fan, maar toen ontdekte hij Okimono (modelabel) in Klarendal en langzaam begon hij ook van de stad te houden.”

Speciaal shirt
Langzaam kreeg Helen het idee dat Guido wel wilde trouwen. „Ik had nooit zo'n behoefte om te trouwen, maar ik merkte aan Guido dat hij het wel heel leuk zou vinden. Daarom wil ik hem graag verrassen. Nu wilde ik geen verlovingsring geven en heb ik Okimono benaderd of zij misschien een toepasselijk shirt wisten. Ze waren zó enthousiast dat ze er speciaal één voor Guido hebben laten maken.”

Foto's
Maar het bleef niet bij een shirt. „Ik heb negen voor mijn vriend belangrijke mensen gefotografeerd op negen typisch Arnhemse plekken (de brug, het station, Sonsbeek etc.) en op elke foto staat een krijtbord met een woord. Samen vormt dit de zin: lieve Guido, wil je met je Arnhemse meisje trouwen?”

Deze foto's hingen zaterdagochtend in de etalage van Okimono, waar Helen hem ten huwelijk vroeg. „Hij zei ja!”, zegt ze uitgelaten.

Bekijk hier de video van het bijzondere aanzoek.

Als echt Arnhems meisje wilde Helen Reichard haar vriend Guido Vink op een bijzondere, Arnhemse manier ten huwelijk vragen. Zaterdagochtend was het raak in de wijk Klarendal. Guido zei ‘ja’ toen Helen hem een aanzoek deed.