Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Arnhemse basisscholen dubben over rolschoenen

ARNHEM/OOSTERBEEK - Op het oog zijn het gewoon hippe sneakers in felle kleuren. Maar door wieltjes in de hak van de schoenen kun je hard rollen, bijvoorbeeld over het schoolplein. Dat aspect bezorgt diverse scholen in de regio Arnhem zoveel hoofdpijn, dat ze de hype niet meer tolereren. 

„Het is ons te onveilig, ongelukken liggen op de loer. Daarnaast moeten onze kinderen de trap op en af, dat is vragen om problemen”, zegt een medewerker van basisschool De Marlijn in Oosterbeek.

Maatregelen
De schoolleiding besloot twee weken geleden om de rolschoenen te weren. Volgens een woordvoerder van de grootste schoolbesturen Fluvius en De Basis, samen veertig scholen, gaan de scholen in deze regio heel divers met de hype om. „Een aantal scholen heeft geen regels over het gebruik. Andere scholen hebben een totaalverbod ingesteld voor de wheelies. En er zijn scholen die het gebruik binnen de school verbieden, maar op het plein wel toestaan.”

Eerder dit jaar deed het NOS Jeugdjournaal onderzoek onder basisscholen in heel Nederland. Daaruit bleek dat één op de tien scholen de schoenen heeft verboden.

Lees het volledige verhaal over de rolschoenen in De Gelderlander van vrijdag 10 juni, editie Arnhem, of bekijk de e-paper.