Volledig scherm
Schrijfles op de John F. Kennedyschool in Arnhem. © Marc Pluim

Arnhemse basisschool is van nare stempel af

ARNHEM - Na bijna drie jaar is de John F. Kennedyschool in Arnhem van het stempel 'zeer zwak' af. De basisschool kijkt weer vooruit. Deze week maakt de onderwijsinspectie officieel bekend dat de Kennedyschool zich voor het eerst sinds september 2013 een 'gezonde school' mag noemen.

Dat ging echter niet zonder gevolgen. De school kromp van tweehonderd naar honderd leerlingen in drie jaar tijd.

Oordeel
Het positieve oordeel leek in oktober nog ver weg. In acht maanden tijd is de inspectie radicaal anders tegen de school aan de Middachtensingel gaan aankijken.

Bezwaar
Destijds klonken nog sombere geluiden: de John F. Kennedyschool toonde forse vooruitgang, maar er waren nog teveel zwakke plekken om van de stempel 'zeer zwak' af te komen. Het lenterapport ziet er echter véél beter uit. „We hebben bezwaar gemaakt tegen het onderzoek van oktober. We waren het niet eens met de bevindingen. De communicatie met de inspecteurs verliep niet prettig. In maart zijn er twee nieuwe inspecteurs op bezoek geweest en daar is een beter rapport uitgerold", zegt Rebekka Bersee namens het bestuur van de school.

Lees het volledige verhaal over de Arnhemse school woensdag 22 juni in De Gelderlander, editie Arnhem, of in de e-paper.