Volledig scherm
Foto ter illustratie © REUTERS

Arnhemse bij voordeur 'verrast' door horrorclowns met mes

ARNHEM - Ook in Arnhem zijn de afgelopen dagen horrorclowns gesignaleerd. Een bewoonster van de wijk De Laar-Oost werd zondag de stuipen op het lijf gejaagd door drie gemaskerde personen. Maandagavond was het ook raak in de regio: toen werd in Oss een clown met mes en hamer gezien.

Het Arnhemse slachtoffer werd zondagavond 'verrast' bij de voordeur van haar huis. Drie gemaskerde pubers lieten de vrouw schrikken en zouden ook een nepmes hebben laten zien. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Horrorclowns
Het fenomeen om als enge clowns mensen schrik aan te jagen lijkt overgewaaid uit Amerika. Daar steekt het fenomeen om de zoveel jaar de kop op. Dit jaar is de politie in de Verenigde Staten er al vanaf augustus druk mee.

In Nederland zijn behalve in Arnhem en Oss ook incidenten geweest in Almere en Groesbeek. De politie in Oss waarschuwde clowns 'mogelijk te benaderen met geweldsmiddelen'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.