Volledig scherm
Marleen Pelle, inkoper bij Hijman Ongerijmd, heeft bedankt voor het boekenpanel van De Wereld Draait Door (DWDD). © Gerard Burgers

Arnhemse boekverkoopster zegt 'nee' tegen De Wereld Draait Door

ARNHEM - Inkoper Marleen Pelle van de Arnhemse boekhandel Hijman Ongerijmd heeft een uitnodiging om auditie te doen voor het nieuwe boekenpanel van het veelbekeken tv-programma De Wereld Draait Door geweigerd. Daarmee heeft ze 'nee' gezegd tegen de kans om deel te nemen aan het vierkoppig DWDD-boekenpanel voor het televisieseizoen 2016/2017, één van de meest begeerde en machtigste posities in de boekenbranche.

Dit panel kan bij de bespreking van het 'boek van de maand' van nog onbekende titels bestsellers maken. En, als maandelijkse verschijning op de buis ben je natuurlijk hét visitekaartje van de boekenzaak.

Eng
Vanaf volgende week dinsdag treedt het nieuwe boekenpanel (vier boekverkopers) maandelijks bij het tv-programma DWDD aan om hun favoriete boek te promoten. Pelle niet, want zij wil niet op de tv, zo zegt ze. „Het is live, rechtstreeks uitgezonden televisie, daar moet je wel tegen kunnen. Ik vind het ook eng. Daar komt bij dat ik het verschrikkelijk vind om in de Albert Heijn in Arnhem te lopen en dat mensen, die ik niet ken, wel weten wie ik ben", aldus Pelle.