Volledig scherm
Treurnis in het doel van Arnhemse Boys na een treffer van Union.

Arnhemse Boys door gemeente geweerd uit 'eigen' kantine

ARNHEM - Voetbalclub Arnhemse Boys mag geen gebruik meer maken van de 'eigen' kantine op Sportpark Schuytgraaf. De vereniging ligt overhoop met sportwethouder Gerrie Elfrink. De wethouder wil namelijk dat de club per jaar 21.500 euro huur gaat betalen en dat is de vereniging niet van plan.

Het bestuur moet de sleutel van de kantine teruggeven aan de gemeente Arnhem.

„Ik ben de club zeer tegemoet gekomen. Verder kan ik niet gaan”, zegt Elfrink. Het college van burgemeester en wethouders heeft de Arnhemse Boys een brief geschreven. Daarin staat dat het de club de toegang tot de kantine van het sportpark gaat ontzeggen. Het bestuur voelt zich overvallen door de 'vreemde en misplaatste brief van het college'.

De club wil vooralsnog niet inhoudelijk op de brief reageren. „Wij nemen de tijd dit intern te bespreken”, aldus een vertegenwoordiger van de club. In de brief stelt het college wel dat het voetballen op het sportpark gewoon door moet blijven gaan. 'Wij zullen daartoe alles in het werk stellen', aldus de brief. Elfrink wil daar nog niet op vooruit lopen. „De club is nu aan zet. Het bestuur moet bij zichzelf te rade gaan.”