Volledig scherm
Treurnis in het doel van Arnhemse Boys na een treffer van Union. © Bert Beelen

Arnhemse Boys dreigt met aangifte tegen gemeente

ARNHEM - Voetbalclub Arnhemse Boys is bereid jaarlijks 16.000 euro huur te betalen voor uitsluitend het gebruik van de kantine op Sportpark Schuytgraaf. De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink wil de huurprijs van 21.500 euro niet verlagen. Gevolg: drie ambtenaren kwamen gistermiddag naar het sportpark om de sloten van de kantine te vervangen.

„Ze hadden van mij ook gewoon de sleutel mogen krijgen. Maar ik zou vervolgens wel naar de politie gaan om aangifte te doen. Van mijn advocaat hoorde ik dat de gemeente een bevel tot ontruiming van de rechtbank moet kunnen overleggen. Vervolgens zijn de ambtenaren onverrichter zake terug gegaan. Ze hadden geen papieren bij zich", zegt voorzitter Rick Schonis van de Arnhemse Boys.

Taxatie
Volgens hem is de club bereid een redelijk huurbedrag op tafel te leggen. „De gemeente wil op jaarbasis 21.500 euro. Nog los van het bedrag van 10.000 euro dat we voor energie en servicekosten betalen. Wij hebben een makelaar het pand laten taxeren. Daar kwam 11 mille uit. Laten we nu een huurovereenkomst sluiten voor 16.000 euro. Dan lijden geen van beide partijen gezichtsverlies. Ik mag dit bedrag van de leden betalen en Elfrink heeft zijn tanden laten zien.”

Standpunt
De wethouder houdt echter vast aan 21.500. „De voorzitter en ik zijn dat bedrag overeengekomen. Hij zou de afspraak terugkoppelen. Vervolgens krijg ik een half jaar later antwoord. Dat vind ik niet normaal. Er ligt een huurcontract klaar voor 21.500 euro. De voorzitter kan er nu wel van alles bijhalen, maar het houdt een keer op.”

Einde
Schonis wil van de gemeente weten hoeveel huur andere verenigingen betalen. „Ik krijg geen antwoord de gemeente. Daarom ga ik een verzoek Wet Openbaarheid Bestuur indienen.” Het bedrag van 21.500 euro betekent volgens hem het einde van 'de Boys'. „We moeten de contributie verder verhogen. Nog meer spelers gaan dan naar clubs in de buurt, zoals AZ 2000 en RKSV Driel, waar ze veel goedkoper terecht kunnen.”