Volledig scherm
© Thinkstock

Arnhemse gemeenteraad wil thuisteelt wiet legaliseren

ARNHEM - Een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad wil dat medicinale thuisteelt van wiet voortaan wordt toegestaan in de Gelderse hoofdstad. D66, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren bepleiten dat standpunt maandagavond tijdens de politieke maandag.

De vier partijen haken aan bij de gemeente Tilburg, waar burgemeester Peter Noordanus recent het thuistelen van medicinale cannabis toestond. Op initiatief van de Arnhemse GroenLinks-fractie krijgt nu ook burgemeester Herman Kaiser van Arnhem de vraag of hij een dergelijk besluit wil nemen.

Voorwaarden
Mensen die thuis wiet willen telen, moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ze mogen maximaal vijf planten in huis hebben en moeten een medische verklaring hebben voor de cannabis. Doorverkopen van de wiet is niet toegestaan.

Legaliseren van medicinale thuisteelt van cannabis moet voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet door de woningbouwvereniging omdat ze hennepplanten in hun woning hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.