Volledig scherm
Neushoorn Kwanzaa © Burgers' Zoo

Arnhemse neushoorn Kwanzaa staat op punt van bevallen (live)

ARNHEM - Naar verwachting zal breedlipneushoorn Kwanzaa deze week bevallen van een jong. Dat meldt dierentuin Burgers' Zoo. Eerder werd nog gedacht dat het dier donderdag ter wereld zou komen. De geboorte laat zich moeilijk voorspellen, meldt de dierentuin. Moeder Kwanzaa is live te volgen via internet. De webcam in de stal van de moederneushoorn staat al sinds begin mei aan.

Het bericht gaat onder de video verder. Leest u dit via onze app? Klik dan hier

Ervaren
De dierentuin laat weten dat Kwanzaa een ervaren moeder is. Al vier keer eerder beviel ze van een jong. Een breedlipneushoorn is zestien tot achttien maanden zwanger. Burgers' Zoo is de afgelopen jaren vrij succesvol geweest met het fokken van neushoorns. 

Pech
De laatste drie jongen hadden echter allemaal dezelfde moeder. Daarom werd eerder de Zweedse neushoorn Izala naar Arnhem gehaald. Zij beviel op 4 mei 2015 van een jong dat kort na de geboorte overleed. Op de beelden die destijds in het verblijf gemaakt werden was al te zien dat de bevalling niet helemaal volgens plan liep.

Dood
Medewerkers van de Arnhemse dierentuin waren direct na de geboorte minutenlang bezig met reanimatie, voordat het roerloze dier uit het hok werd gehaald. Kort na de middag meldde Burgers' dat de neushoornbaby het niet had gered. Het beestje werd dood geboren.