Volledig scherm

'Arnhemse ondernemers moeten investeren in Duitsers'

ARNHEM - Spreek de Duitse taal en zorg voor een goede service. Dat is de belangrijkste boodschap die Arnhemse ondernemers dinsdagavond meekregen tijdens een bijeenkomst in Grand Café Mahler, die in het teken stond van gastheerschap.

„Duitsers zijn zelf heel bang om een vreemde taal te spreken en vinden het daarom erg fijn als Nederlanders wel de taal beheersen. Toon belangstelling en wees persoonlijk. Duitsers zijn trouwe klanten als ze vriendelijk worden behandeld. Geef ze een gevoel van welkom”, adviseerde de Duits-Nederlandse communicatieadviseur Karin Lubs de ondernemers.

Relaties over de grens 
Burgemeester Herman Kaiser gaf sinds zijn aantreden in 2014 al meerdere malen aan dat hij een grote rol ziet weggelegd voor ondernemers in het aanhalen van relaties over de grens. Het gemeentebestuur stelde echter geen euro beschikbaar. Platform Binnenstad Arnhem schakelde daarom zelf via RBT KAN Lubs in om ondernemers van praktische tips te voorzien.

„Ondernemers hebben veel te lang gedacht dat ze Duitsers er wel even bij konden doen. Maar het is juist belangrijk ze te leren kennen en bijvoorbeeld te weten waar ze blij van worden”, aldus Lubs

Lees het volledige verhaal woensdag in De Gelderlander, editie Arnhem. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant