Volledig scherm

Arnhemse peuters eerder en langer naar kinderopvang

ARNHEM - Alle Arnhemse peuters vanaf twee jaar kunnen vanaf 1 januari naar de kinderopvang. Ook mogen ze daar vanaf 2017 twaalf uur per week gebruik van maken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. 

De gemeente Arnhem trekt hier per jaar acht ton voor uit. Op dit moment biedt Arnhem zes uur kinderopvang per week voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Achterstanden
Kinderopvangorganisaties Stichting Peutercentra Arnhem (SPA) en de Skar zijn verheugd over het besluit, omdat zij jonge kinderen eerder en langer kunnen begeleiden en daardoor eventuele ontwikkelingsachterstanden sneller kunnen signaleren en corrigeren. Volgens D66-onderwijswethouder Ron König loopt Arnhem met het besluit voorop. „Wij maken het mogelijk dat alle peuters in Arnhem zich al spelenderwijs kunnen voorbereiden op de school. We lopen hiermee vooruit op de plannen van minister Asscher die dit in 2020 geregeld wil hebben."

Uitbreiding
Met de uitbreiding van het aantal uren komt Arnhem volgens König in de buurt van een advies van de SER (Sociaal-Economische Raad) dat pleit voor achttien uur opvang per week. „Bovendien versnellen wij een afspraak uit ons eigen coalitieakkoord door in plaats van september 2017 de mogelijkheid al in januari te bieden."