Volledig scherm
© stock.xchng

Arnhemse school houdt noten buiten de deur

ARNHEM - Mueslibollen, notenrepen, boterhammen met notenpasta en koekjes waarin noten zijn verwerkt, zijn voortaan niet meer gewenst op de Arnhemse Montessorischool.

En kinderen die bij het ontbijt noten hebben gegeten, krijgen het advies om na afloop handen en mond goed te wassen. Dat heeft de schoolleiding gecommuniceerd naar de ouders nu er een leerling met een levensbedreigende vorm van notenallergie (anafylaxie) in de onderbouw zit.

'Veilig voor alle leerlingen'
Onlangs stuurde de school alle ouders een brief waarin de maatregel werd toegelicht. Daarin reageert directeur Atty van Enk alvast op de vraag of de maatregel niet te rigoureus is: 'We willen onze school zo veilig mogelijk maken voor alle leerlingen'.

Pinda's
De school maakt ook een uitzondering: pinda's, pindakaas en chocoladepasta's zijn wel toegestaan. Als een kind louter cashewnotenpasta op brood lust of losse noten meeneemt en moeilijk kan breken met dat patroon, pleit de school voor een gesprek met ouders en kind.

Lees het hele verhaal over de Montessorischool in de krant, editie Arnhem van donderdag, of in onze betaalde online-krant, of in onze apps.