Volledig scherm
© Marc Pluim

Arnhemse school levert zeventien Olympiërs voor Rio

ARNHEM - Liefst zeventien (oud-)scholieren van het Beekdal Lyceum in Arnhem doen mee aan de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

„Zoveel oud-leerlingen hebben we nog nooit op de Spelen gehad. Altijd waren het er twee of drie", zegt manager topsport Joep Timmermans van het Beekdal Lyceum. Verrast is hij echter niet dat het nu zo'n grote groep betreft. „Een aantal jaren geleden is de HandbalAcademie en volleybal academie op Papendal opgezet. Daar plukken we nu de vruchten van. Zes dames van de huidige Oranje handbalselectie behaalden hun diploma bij ons op school."

LOOT
De school is al sinds 1985 een Topsport Talent School en aangesloten bij de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT). Dit betekent dat de school voor havo en vwo aan topsporters en talenten extra faciliteiten mag bieden, zodat zij studie en topsport goed kunnen combineren, zoals aangepaste roosters.

Lees het volledige verhaal, inclusief enkele interviews met sporters, zaterdag in De Gelderlander editie Arnhem & Veluwezoom of in de online krant.