Volledig scherm
© Marc Pluim

Arnhemse schrijfster droomt van debuut met 'smerig' verhaal

ARNHEM - Tussen de lakens, haar blonde haar nog in de war, op haar nachtkastje een kop koffie en op schoot haar laptop. Zo begon het creatieve schrijfproces van de Arnhemse Roos Vlogman (23) op weg naar 'Sessie 51'. Met dat verhaal won ze zondag Write Now!, de grootste en gerenommeerde schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied.

„Ik sta altijd om zeven uur op om twee uur lang te schrijven. Als je net wakker bent, ben je nog niet zo kritisch op jezelf. Dan lukt het beter. Later kijk ik het pas na. Dat is ook meteen de belangrijkste les die ik geleerd heb: iedere dag schrijven", zegt Vlogman.

Debuut
Ze wilde dolgraag winnen, om daarmee haar vooruitgang aan te tonen. Haar debuut is aanstaande. Of dat met poëzie, een verhalenbundel of een roman gebeurt, weet ze nog niet. „Mijn verhalen zijn sensitief of lichamelijk, bijna plastisch. En ik probeer er iets grappigs in te stoppen. Ik vind het wel heel leuk om smerige dingen op een sensitieve manier in mijn tekst te verwerken, zoals een stripper die kotst tijdens een lapdance of een meisje dat een zwerver aftrekt. Zonder mijn personages belachelijk te maken."

Lees het volledig verhaal met Roos Vlogman donderdag in De Gelderlander, editie Arnhem, of in de e-paper.