Volledig scherm
Ballen liggen te wachten op hun nieuwe eigenaar. © Gerard Burgers

Arnhemse sportzaken merken weinig van succesvol Decathlon

ARNHEM - Een groot deel van de sportwinkels in Arnhem en omgeving heeft weinig last van de nieuwe Decathlon in de Arnhemse Rijnhal. Decathlon opende twee maanden geleden een reusachtige zaak in de Rijnhal, die plaatst biedt aan materiaal voor 65 sporten.

Manager Bram Eussen meldt dat zijn winkel een verrassend goede start kent. Er zouden al 67.000 betalende klanten zijn geweest. Vooraf rekende hij op ongeveer 40.000 kopende bezoekers.

Verandering
Megasportstore Topshelf opende eind april haar deuren in het centrum van Arnhem. Directrice Inge van Kemenade zegt nooit met Decathlon bezig te zijn geweest. „Wij verkopen alleen A-merken en hebben niets van hun nieuwe winkel gemerkt.” Bram van Boekholt van rijwielhandel Mantel in Arnhem-Zuid is een soortgelijke mening toebedeeld.

Klanten
Otto Broekhuizen van het Arnhemse OLB Sports vertelt dat zijn omzet niet aantoonbaar lijdt onder de komst van Decathlon. Wel merkt hij dat veel van zijn klanten een kijkje hebben genomen bij de nieuwe sportzaak. Veldman Sport in Velp en Oosterbeek kan vertrouwen op een vast aantal klanten en heeft daarom weinig last van Decathlon, stelt eigenaar Bert-Jan Kelder. Aktiesport, Perrysport en Intersport doen geen uitspraken over hun filialen in Arnhem.