Volledig scherm
© Eventure Media / Standaard Uitgeverij

Arnhemse striptekenaars tekenen Suske en Wiske voor goed doel

ARNHEM - De Arnhemse striptekenaars Gerard Leever en Hanco Kolk tekenen een Suske en Wiske-verhaal op tekst van Aaf Brandt Corstius en Karin Amatmoekrim. Het is een creatief eerbetoon aan Willy Vandersteen, maker van de serie.

Een groot deel van de opbrengst van de stripverkoop gaat naar SOS Kinderdorpen, die inmiddels actief is in zo'n 134 landen. De organisatie biedt opvang aan kinderen die hun ouders verliezen.

Guus Meeuwis
De Arnhemse striptekenaars zijn deel van een project waarbij de bekende Nederlanders Guus Meeuwis, Wilfred Genee, Aaf Brandt Corstius, Carlo Boszhard, Esther Verhoef en Karin Amatmoekrim een eigen Suske en Wiske-verhaal maakten. Die zijn vervolgens in beeld gebracht door bekende striptekenaars.

Stripspektakel
Vanaf zaterdag 3 september ligt er wekelijks een album in de winkels, maar alle zes edities zijn voor het eerst verkrijgbaar op het Brabants Stripspektakel in Veldhoven op 3 en 4 september. Het is een stripboekenfestijn voor iedereen die van strips houdt en vindt voor de 31ste keer plaats.

Volledig scherm
© Eventure Media / Standaard Uitgeverij