Volledig scherm
Daniël Janssen

Arnhemse tattoo is meer dan een plaatje

ARNHEM - Arnhem is niet slechts een plaatsnaam. Alleen al bij het horen van die naam gaat het hart van veel inwoners sneller kloppen.

Leest u dit verhaal via onze app? Klik dan hier.

Hun levensverhaal is onlosmakelijk verbonden met de Rijnstad. En hoe kun je dat beter uiten dan met een tatoeage?

Arnhems
Menig Arnhemmer vond de afgelopen jaren zijn weg naar een tattooshop om daar zijn liefde en trots voor de plek te vereeuwigen op zijn lichaam. Zeven (voormalig) Arnhemmers trokken voor de lens van onze fotografen zonder nadenken hun shirt uit en laten zien, dat een Arnhemse tattoo meer is dan een plaatje.

Volledig scherm
Arjan van der Lely (foto Marina Popova)

Hij is enorm trots op zijn stad. En daarom liet Arjan van der Lely vijf jaar geleden de plaatsnaam Arnhem breed op zijn borst tatoeëren. "Arnhem betekent alles voor mij. Ik woon er al mijn hele leven, ik heb hier veel meegemaakt", zegt de Arnhemmer. Het werd in 2011 tijd voor een tattoo op zijn lichaam, vertelt Van der Lely. "Ik wilde gewoon de letters, verder geen poespas. Net zoals Arnhem."

Volledig scherm
Glenn

Glenn woont al twaalf jaar niet meer in Arnhem, maar drie jaar geleden kwam zijn droom toch uit: een tatoeage van de adelaar en kengetal 026 op zijn rug. "Ik ben geboren in Arnhem en ga al sinds mijn 5de naar wedstrijden van Vitesse. Vanaf mijn 7de vanuit Doetinchem. Maar ik voel me nog steeds Arnhemmer. Deze tattoo staat voor Vitesse en Arnhem. Gelukkig kom ik er nog veel. Om de twee weken pak ik de trein naar Arnhem. Kan ik voor of na Vitesse lekker een pilsje pakken."

Volledig scherm
Theo Giesberts

Vraag Arnhemmer Theo Giesberts naar zijn levensverhaal en hij trekt spontaan zijn shirt uit om zijn lichaamsversieringen te tonen. De adelaar, het wapen van Arnhem, GelreDome, de brug en de letters Arnhem pronken in groot formaat op zijn huid. "Ik heb ze in etappes laten zetten. Arnhem vormt de rode draad in mijn leven en dat laat ik op deze manier zien."

Volledig scherm
Patrick van der Meer.

Patrick van der Meer Arnhem is niet slechts een plaatsnaam. Alleen al bij het horen van die naam gaat het hart van veel inwoners sneller kloppen. Hun levensverhaal is onlosmakelijk verbonden met de Rijnstad. En hoe kun je dat beter uiten dan met een tatoeage? Menig Arnhemmer vond de afgelopen jaren zijn weg naar een tattooshop om daar zijn liefde en trots voor de plek te vereeuwigen op zijn lichaam. Zeven (voormalig) Arnhemmers trokken voor de lens van onze fotografen zonder nadenken hun shirt uit en laten zien dat een Arnhemse tattoo meer is dan een plaatje.

Volledig scherm
Raymond Zuidwijk

Raymond Zuidwijk Liefde en werk dreef Raymond Zuiderwijk vijftien jaar geleden van Arnhem naar Lelystad. Maar hij denkt nog immer met heimwee terug aan zijn geboortestad. "Al die jaren bleef één ding aan mij knagen, ik miste mijn grote liefde, mijn stad Arnhem. Daarom heb ik het wapen van de stad vier jaar geleden op mijn onderarm gezet. En ooit zet ik de Rijnbrug en de Eusebiuskerk nog op mijn rug", zegt Zuiderwijk vastbesloten.

Volledig scherm
Joop Comans

De inkt van de Arnhemse tatoeages op het lichaam van Joop Comans is nog erg vers. Een half jaar geleden liet hij de adelaar, de brug en de kerk op zijn kuit zetten. "Hier ben ik jaren mee bezig geweest, maar nooit zag ik het ultieme plaatje. Dit beeld symboliseert Arnhem, het tekent de stad die zo bij me past."

Volledig scherm
Daniël Janssen

Het wapen van Arnhem, Vitesse en Rijnfront Arnhem staan verspreid over beide armen afgebeeld op het lichaam van Daniël Janssen. "En het liefst komt daar nog mijn hele rug bij. Met de brug, kerk, Oud-Monnikenhuize en de Koepel. Arnhem zit in mijn hart en kan niet vaak genoeg worden afgebeeld op mijn lichaam."