Volledig scherm
© Getty Images

Arnhemse thuishulpen krijgen nog steeds niet salaris waar ze recht op hebben

ARNHEM - Enkele honderden medewerkers in de thuiszorg in Arnhem krijgen niet het basissalaris waar ze recht op hebben. Ook zijn ze niet ingedeeld in de salarisschaal die bij hun functie hoort. Daardoor krijgen ze geen loonsverhoging. Ze zitten aan hun salarisplafond, aldus Miekie Awater, lokaal FNV- bestuurder.

De vakbond en de fracties van SP en PvdA willen dat er met terugwerkende kracht een einde wordt gemaakt aan dit, in hun ogen, onrecht.

Afspraken
Zij gaan er maandagavond tijdens de raadsvergadering bij wethouder Anja Haga op aandringen dat zij de vier grote thuiszorgorganisaties aan de gemaakte afspraken houdt. Die houden in dat de thuiszorgmedewerkers terecht komen in een loonschaal die hen ook doorgroeimogelijkheden biedt. "De thuiszorgorganisaties hebben daar het geld voor gekregen. Meer zelfs dan nodig is om medewerkers volgens de nieuwe loonschaal uit te kunnen betalen", aldus Awater.

Opheldering
De zaak is aan het rollen gebracht door SP-raadslid Paulien Lunter. Zij en PvdA-collega Ria de Vries willen opheldering van het college.