Volledig scherm

ArtEZ weerlegt klachten van buurt over intro in Schuytgraaf

ARNHEM - Harde muziek, verbazing over een introductie in een woonwijk en een tijdelijke vuilnisbelt. Een groep inwoners uit de Schuytgraaf heeft zich de afgelopen dagen behoorlijk geërgerd aan de introductie van ArtEZ in hun wijk.

Op de Facebookpagina 'Bewoners Schuytgraaf' zijn de klachten niet mals.

300 leerlingen
Op het braakliggende terrein bij Station Zuid aan de Minervasingel 10 verbleven de afgelopen 4 dagen ruim 300 eerstejaars studenten. Zij volgden workshops, hielden presentaties, leerden elkaar kennen tijdens het eten en drinken en sliepen 's nachts in 17 legertenten. Het evenement vond voor het vijfde jaar op rij op die plek plaats.

Overlast
Bij de politie kwam één melding van overlast binnen, maar ter plekke werd vastgesteld dat de regels niet overtreden werden.

Brief aan buurt
De buurt werd vooraf in een brief geïnformeerd over de activiteiten. Daarin werd het nummer vermeld waarop mensen met hun vragen en klachten terecht konden. Ondanks diverse klachten op sociale media, noteerde de organisatie geen enkele wanklank, zo laat ze weten.

Lees meer over de klachten in de papieren krant, regio Arnhem van 26/08/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.