Volledig scherm
© SXC

Asiel De Dierenborgh in Velp staat op instorten

ARNHEM/VELP - Het onderkomen van Dierentehuis Arnhem en omstreken De Dierenborgh staat op het punt van instorten. Het bestuur wil het uitgewoonde gebouw op de grens van Velp en Arnhem zo snel mogelijk slopen en vervangen door nieuwbouw.

Volgens voorzitter Christ Verschuren ligt het lot van De Dierenborgh in handen van de negen gemeenten die daar hun zwerfdieren laten opvangen.

Enige optie
Nieuwbouw is volgens Verschuren de enige optie die resteert. „Renovatie is weggegooid geld. Met nieuwbouw is een bedrag gemoeid van 3 tot 3,5 miljoen euro. Dat geld heeft het bestuur niet.

Volgens Verschuren zijn er twee oplossingen denkbaar: „Gemeenten betalen per inwoner een deel van de investering, maar dat zie ik niet gebeuren. Meer voor de hand liggend is dat gemeenten garant staan voor een lening die wij zullen aangaan."

Stoppen?
Als de gemeenten niet bereid zijn de portemonnee te trekken, staat het bestuur met de rug tegen de muur. „In dat geval zullen wij over enkele jaren genoodzaakt zijn te stoppen. Dat willen wij niet, maar dan kunnen we niet anders."