Volledig scherm
Afbeelding van het norovirus. © Kansas State University

Atletiekclub Nijmegen op sportkamp mogelijk getroffen door norovirus

NIJMEGEN - Onder de Nijmeegse deelnemers aan een sportkamp in het Duitse Nutterden (vlakbij Kranenburg) heeft mogelijk het norovirus toegeslagen. Volgens de Nijmeegse atletiekclub zijn 'veel clubleden' - kinderen van een jaar of tien en leiders - ziek geworden.

Onder de deelnemers is maandagavond een brief verspreid van gezondheidsdienst GGD die daarin meldt dat samen met de GGD in Duitsland onderzocht wordt of het daadwerkelijk om het norovirus gaat.

Klachten
Volgens de club klagen 'veel van de jonge sporters en de leiders van het kamp' over diarree, overgeven, koorts en hoofdpijn: verschijnselen die passen bij het virus. Dat gaat uiteindelijk vanzelf weer over, maar het virus is wel zeer besmettelijk. Het advies is om de kinderen thuis te houden zolang ze ziek zijn.

Het is niet bekend hoeveel leden precies kampen met de klachten.

Leiders
De kampleiding was het maandagochtend al opgevallen dat 'veel leiders ziek waren geworden na het weekeinde' in vakantiekamp de Wolfsberg in Nutterden. Daarom is er een mail uitgegaan naar alle ouders van de deelnemers. Uiteindelijk bleken veel kinderen ook ziek te zijn.

Bij de Wolfsberg zelf, waar meer groepen verbleven, zijn geen andere ziektegevallen bekend.