Volledig scherm
© GETTY

Autodief zwaargewond in bos gevonden nadat hij zich in boom wilde verstoppen

BEDBURG-HAU - De Duitse politie heeft zondagochtend een vermeende autodief zwaargewond in het bos gevonden bij Bedburg-Hau, vlak over de grens bij Nijmegen. De agenten zaten de man op de hielen nadat hij met een gestolen auto een verkeersbord uit de grond had gereden op de Bahnhofstrasse richting Kleef. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Toen de politie de man in Bedburg-Hau over de Hauer Strasse zag rijden, stapte de dief uit en rende er vandoor. Ook zijn passagier nam de benen.

Boom
De bijrijder kon na een korte achtervolging worden opgepakt. Het gaat om een 24-jarige man uit Algerije. Niet veel later hoorden agenten wat geritsel in een nabijgelegen bosje. Daar werd de 34-jarige bestuurder uit Marokko gevonden. In zijn poging uit de handen van de politie te blijven, was hij in een boom geklommen. Hij raakte zwaargewond toen hij uit die boom viel.

De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto bleek eerder die nacht te zijn gestolen in Kalkar. Door een van de zijruiten in te slaan kon de dief bij de autosleutels die nog op de stoel lagen.