Volledig scherm
Richard Olsman in zjn nieuwe zaak nabij AH XL in Kronenburg. "Hier hebben we genoeg aanloop." © Rolf Hensel

Bakkerij van het Grofje stoot twee zaken af

ARNHEM/ELST - Richard Olsman moet zijn Bakker van het Grofje noodgedwongen inkrimpen.

Olsman heeft zijn winkel in Elst en zijn Lunchroom Lauriaan Downtown aan de Koningstraat in Arnhem gesloten. „We gaan nu door met 't Grofje en de Lauriaan in winkelcentrum Kronenburg en met de voormalige bakkerij Van der Meijden in de Ruiterstraat."

Strategiewijziging
Tegenvallende klandizie en te hoge kosten hebben Olsman gedwongen 'tot een wijziging van de strategie', zo geeft hij aan. „In Arnhem hadden we een leuke lunchroom aan de Koningstraat. Maar met tien tafeltjes was het gewoon te klein in verhouding met de huur en de personeelskosten. Ik hield er niks aan over."

Andere koek
Bij zijn nieuwe zaak in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid is het andere koek, zegt Olsman. „Daar hebben we nu 300 vierkanter meter ter beschikking tegenover de drukke Albert Heijn XL. Daar loopt het heel goed." De sluiting van de zaak in Elst komt volgens Olsman voort uit een verkeerde ligging van de winkel in het dorpshart daar. „Veel mensen blijven elders hangen in het centrum. Op een gegeven moment is het dan niet rendabel meer."

Reclamebord
Onwil van de gemeente om in Elst de ondernemer tegemoet te komen speelde ook mee, aldus Olsman. „Onze goed lopende verkoop op zondagmorgen werd verboden. Ook mochten we geen reclamebord voor de winkel van Kruidvat zetten met een verwijzing naar onze zaak in de buurt."