Volledig scherm
© Thinkstock

Bands willen niet naar Arnhem Tattoo wegens 'onbetrouwbare' organisatie

ARNHEM - Nederlandse Pipes & Drums bands laten de Arnhem Tattoo – van 6 tot 9 juli bij de Rijnhal – links liggen. De muzikanten willen niet meedoen omdat zij geen vertrouwen hebben in de organisator, Theo W..

TROS Opgelicht?!
„Hij is niet te vertrouwen", stelt Ruud Kloosterman van The Pipes & Drums of The Royal British Legion uit Barneveld. W. speelde enige tijd in de Barneveldse band, maar werd geroyeerd. „Vanwege zijn gedrag. Hij probeerde in het bestuur mensen tegen elkaar op te zetten. In diezelfde tijd werd er ook een uitzending van het tv-programma TROS Opgelicht?! aan hem gewijd. Wat wij in die uitzending zagen, was een bevesting van onze ervaringen met hem."

Vertrouwen
Kloosterman doelt op een uitzending uit november 2011. Als voorzitter van Stichting Budgetbeheerdienst zou W. zijn cliënten geld afhandig hebben gemaakt. Pegasus Pipes & Drums uit Barneveld komt, net als The Royal British Legion, ook niet spelen op de Arnhem Tattoo. Dennis van Asselt van Pegasus wees het verzoek van Theo W. af, omdat hij geen vertrouwen in hem heeft.

„De doedelzakwereld is klein. Theo W. is al jarenlang een bekende naam in onze kringen, in negatieve zin. Het is niet betrouwbaar zakendoen met hem."

Geen last van aantijgingen
W. zegt geen last te hebben van de aantijgingen. Er worden dagelijks zo'n 300 kaarten voor de taptoe verkocht. Het totaal zit volgens hem al op zo'n 7.000 verkochte kaarten.

„Ik ben bekend met de mensen die slecht over mij praten. Als ik werkelijk een oplichter zou zijn, zou ik veroordeeld zijn. Maar ik heb nooit een aanklacht aan mijn broek gehad. Ik krijg subsidie vanuit verschillende hoeken en ook de sponsors blijven mij steunen, ondanks de aantijgingen."