Volledig scherm
© Archieffoto

Bank eist ontruiming Gemril Pluimveeservice in Arnhem

ARNHEM - De Fries-Groningse Hypotheekbank (FGH) eiste maandag in een kort geding dat Gemril Pluimveeservice in Arnhem snel haar bedrijfsunits ontruimt aan de Snelliusweg in Arnhem. De eigenaar van de kantoorruimtes, het in Amsterdam gevestigde Optrimix BV, betaalt al geruime tijd de hypotheeklasten niet bij de bank.

De schuld liep in juni van dit jaar op tot ruim 10.595 euro 'exclusief kosten en rente', aldus FGH. De bank wil de panden nu snel veilen. De openbare verkoop is op 6 oktober gepland. De bank zegt er belang bij te hebben dat alles dan ook leeg is, ervan uitgaande dat het zo het meeste geld oplevert.

Pleidooi
Advocaat Bilal Coskun betoogde namens Gemril Pluimveeservice dat het bedrijf altijd de huur heeft betaald en gewoon de huurovereenkomst heeft overgenomen van voorganger Gemril Poultry Service. „Het is een lopende overeenkomst die niet ontbonden kan worden.”

'Nooit rechtsgeldig'
Advocaat Diederik Posthuma van FGH betoogt daarentegen dat de huurovereenkomst tussen Optrimix en Gemril Pluimveeservice BV nooit rechtsgeldig is geweest, omdat aan de bank nooit toestemming is gevraagd voor de verhuur aan deze BV. „We weten ook niet of ze hun huur betalen of niet. We hebben het bedrijf aangeschreven maar er kwam geen reactie.”

De rechtbank doet op maandag 3 oktober uitspraak.