Volledig scherm
Het barbecueduo aan het barbecueën tijdens de opnames. foto RTL Nederland

Barbecueërs uit Hatert doen mee aan RTL-programma Grillmasters

NIJMEGEN - De Nijmeegse barbecueliefhebbers Paul de Brabander (45) en zijn neefje Joey Leenders (25) uit de Nijmeegse wijk Hatert doen mee aan het RTL-programma Grillmasters, dat dinsdagavond start op RTL4. Het duo hoort bij de beste tien van het RTL4-programma, waarin presentator Ruben Nicolai en juryleden Herman den Blijker en barbecuekampioen Jord Althuizen op zoek gaan naar de beste barbecueër van Nederland. 

De deelname van de twee begon als een geintje. „In de tuin waren we vorig jaar lekker wat aan het barbecueën met vrienden. 'Daar moeten jullie wat mee doen', zeiden ze tegen ons. Ze vonden het vlees zo lekker. We besloten ons op te geven en uit honderden aanmeldingen werden we gekozen voor de voorselectie in Naarden", vertelt Leenders.

Voorselectie
Bij de voorselectie maakten ze een van hun specialiteiten, een bijzonder broodje hamburger. Het gehakt daarvan komt van de beroemde Black Angus runderen en er zit candied bacon op. „Dat maakt het sappiger. Het sesambrood maken we ook zelf en daarbij komt nog gekaramelliseerde ui en zelfgemaakte mayo, ook met bacon", zegt De Brabander.

Kookgek
De liefde voor het barbecueën is een paar jaar geleden ontstaan bij kookliefhebber De Brabander. „Ik ben gek op koken en in de zomer zitten we graag in de tuin. Dan is barbecueën natuurlijk ideaal. Ik ben me daar helemaal in gaan verdiepen en vorige zomer heb ik Joey er ook mee aangestoken.”

Bedrijf
Na de opnames van het programma zijn de barbecueërs een bedrijf gestart, Meer dan Grillen. Hiermee gaan ze in de regio workshops en barbecues aan huis verzorgen.

Hoe de twee het er in Grillmasters vanaf brengen, is vanaf vanavond elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL4.