Volledig scherm
Op de camping: de dames Proot en Zewald en de heer Wiersma. Foto: Rolf Hensel.

'Bejaardencamping' bij verpleeghuis Vreedenhof

ARNHEM - Vreedenhoff is een verpleeghuis in Arnhem, maar deze week is de binnentuin twee dagen veranderd in een camping. Medewerkers en vrijwilligers hebben tenten meegebracht en opgezet.

Het lijkt of zij een filmscenario hebben nagebouwd: aan een waslijn hangen badhanddoeken en een badpak, naast een tent liggen lege flessen en op tafel staan een thermoskan en lichtgewicht pannen. Het idee voor de camping is afkomstig van de medewerkers Sijdske Nijdam en Daniëlle Werner.

Camping
„Onze bewoners zijn niet van de generatie van de luxe vakantiereizen, maar van kort na de oorlog met de tent naar de camping. Dan is het toch leuk om weer eens in die sfeer te zijn, al kun je niet echt meer gaan kamperen? We hebben hier de tenten, het gras, de zon, de gezelligheid. Ach, het lijkt heel echt, eigenlijk."

Slapen
Slechts drie bewoners gaan ook echt in een tent slapen: Dedde Wiersma (67), Laurie Proot (99) en de 100-jarige mevrouw Zewald. Voor deze laatste is het de eerste keer is dat ze dit meemaakt. Wel in een goed bed, maar toch. „Ik heb er veel zin in", zegt ze.