Volledig scherm
Bieberfan Gijs Bongers (19) is nummer één in de rij voor het concert van Justin Bieber © Gijs Bongers

Beliebers bij GelreDome hebben eigen nummersysteem

ARNHEM - Fans van Justin Bieber staan al sinds donderdagavond bij GelreDome in Arnhem om een plekje op de voorste rij te veroveren bij het concert van hun idool. Ze schrijven zelf nummertjes op hun handen om bij te houden wie zaterdagavond als eerste naar binnen mag. 

Met z'n elven zijn ze nu.

Nummer elf
„Dat nummertjessysteem gebruikten we bij het vorige concert drie jaar geleden ook”,vertelt belieber Marleen Wasko (17) uit Rotterdam. Ze is elfde in de rij. „Twee fans zijn donderdagavond gekomen. Ik ben er sinds vrijdagmiddag 12.30 uur. Ik wilde eerst nog even wachten op het station van Arnhem, maar toen ik op Twitter zag dat er al andere fans bij GelreDome waren, ben ik er meteen naartoe gegaan.”

Warme dekens
Wasko blijft trouw tot zaterdag in de rij staan. „Als je eenmaal een nummertje hebt, mag je wel tussendoor naar de wc of naar de McDonalds maar niet naar huis en later weer terugkomen.” De Beliebers staat een koude nacht te wachten. Gewapend met koeken, wc-papier en warme dekens zien ze er niet tegen op. „Iedereen heeft drie of vier lagen aan en met de dekens er bij moet het wel goed komen.”

Band
„Daarnaast is het supergezellig in de rij. Ik was echt bang dat het awkward zou worden, maar je wordt hier met open armen ontvangen. We hebben allemaal één ding gemeen: Justin Bieber. Dat schept meteen een band.”

 

Volledig scherm
Beliebers in de rij voor het concert in GelreDome hebben zich warm aangekleed. © @marleenfw_ via Twitter