Volledig scherm
Jon Maas en Anne zomer, die net de sleutel hebben van hun huis in het Waalfront. foto Bert Beelen

Bewoners verhuizen vooral naar Waalfront vanwege ligging

NIJMEGEN - Er wonen veel jonge mensen, de ligging aan de Waal is ideaal, het centrum is vlakbij én het Honigcomplex is er gevestigd. Dat zijn de voornaamste redenen voor mensen om naar het Waalfront te verhuizen, blijkt uit een rondgang langs bewoners van het stadsdeel. Eerder deze week werd bekend dat er een enorme run is op de woningen aan het Waalfront en de Handelskade bij de Waalhaven.

Ook Nijmegenaren Jon Maas (29) en Anne Zomer (27) verruilen hun woning voor een huis vlakbij de Waal. Het stel heeft deze week de sleutels gekregen van hun woning in de nieuwe wijk Batavia. „Het is een hele leuke wijk voor starters. Nijmegen-Oost is niet te betalen, dus dan is West een goed alternatief", vertelt Maas. „We wonen nu nog op het Hertogplein, middenin de stad. We willen wel levendigheid, maar iets rustiger dan daar mag het wel."

Uitvalswegen
Vooral vanwege de uitvalswegen, het Honigcomplex, de restaurantjes en de ligging vinden de twee een woning aan het Waalfront ideaal. „Je woont net buiten de stad, maar hebt hier wel het gevoel een connectie te hebben met het centrum. In vijf minuten fiets je naar de Lange Hezelstraat. En in de omgeving van West zelf is ook veel te doen", zegt Maas.

Stijl
De twee gaan dan wel niet in Oost wonen, de stijl van de huizen in hun straat is daarmee wel te vergelijken. „In de brochure las ik dat bepaalde type monumentale huizen in Oost de inspiratie zijn geweest voor deze huizen. Hoe dat precies zit, weet ik niet maar de huizen hebben een sfeervolle uitstraling", aldus Zomer.

Lees meer portretten van kersverse bewoners in het Waalfront in De Gelderlander, editie Nijmegen, van zaterdag 10 september of in onze e-paper.