Volledig scherm
Jonge fans bij GelreDome voor het concert dat Justin Bieber daar in 2013 gaf. © Gerard Burgers

Bieber-fan die te vroeg is, moet weer naar huis

ARNHEM - Fans van Justin Bieber die ondanks alle waarschuwingen vrijdagavond al naar GelreDome gaan, zullen worden weggestuurd. Rond het Arnhemse stadiontheater, waar de zanger zaterdag- en zondagavond optreedt, wordt gesurveilleerd, kondigt de concertorganisatie aan.

Promotor Greenhouse Talent maakte eerder al bekend dat het niet is toegestaan om voorafgaand aan een show in een slaapzak voor de deur te gaan liggen, in de hoop een goede plek te bemachtigen. Bij de concerten die Bieber deze week in het Antwerpse Sportpaleis gebeurde dat wel.

IJzige wind
Een heel slecht idee, vindt GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt. „Zeker met de huidige ijzige noordoostenwind. Er zijn geen faciliteiten op het stadionterrein voor mensen die willen overnachten. We roepen ouders echt op om na te denken over hoe vroeg ze hun kinderen naar het stadion laten komen."

Horecaplein
Fans van Bieber, zogenoemde 'Beliebers', worden beide concertdagen niet eerder dan 11.00 uur 's ochtends toegelaten op het stadionterrein. Daar is een horecaplein ingericht. GelreDome zelf is pas vanaf 17.00 uur open. Van de Bunt: „De avond voor een show al komen, heeft echt geen enkele zin."