Volledig scherm
© ANP

Bieberfans spelen kat-en-muis-spel met beveiliging

ARNHEM - Fans van Justin Bieber die zich donderdagavond al rond het GelreDome hebben verzameld, hebben er álles voor over om morgenvroeg vooraan te staan als de hekken open gaan. Ze spelen een kat-en-muis-spel met de beveiliging en veranderen steeds van standplaats.

„We zijn weekendzwervers, het is een avontuur", zegt Elise Eijkhout (16) uit Breda. Ze is niet de enige Justin Bieber-fan de ronddoolt bij stadion GelreDome. Samen met vijftien andere Beliebers is Eilse van het fiets- en voetgangersviaduct naar stadion GelreDome verjaagd.

Slaapplek
Popster Justin Bieber geeft dit weekend twee concerten in GelreDome. De eerste fans, Beliebers, reizen de ster vooruit en meldden zich donderdagavond al bij het stadion. Eijkhout de nacht doorbrengt weet ze niet. „Geen flauw idee. We hadden een mooie plek aan de andere kant van de brug, maar daar zijn we weggejaagd”, vertelt ze.

Tentje
Aan kleren om de nacht niet al te koud door te komen ontbreekt het de Beliebers niet. En dat het koud kan worden in de Arnhemse nacht weet de 19-jarige fan Gijs Bongers uit het Brabantse dorp Zeeland. Hij sliep donderdagnacht ook al op een talud bij het stadion. „We lagen met ons tentje achter een paar struiken. Niemand die ons heeft gezien", vertelt hij niet zonder trots.

Vooraan
Maar waarom toch al die moeite? Ze hebben toch al een kaartje? „We willen vooraan staan als morgenvroeg (vanmorgen, red.) de hekken open gaan. Daar hebben we alles voor over'',mengt 17-jarige Marleen Wasko uit Rotterdam zich in het gesprek.

Oogje in het zeil
Veiligheidscoördinator van de gemeente Arnhem Arndt Stroink heeft de Beliebers gesproken. „Het is een klein groepje dat zegt dat ze wakker wil blijven. Daar gaan we niet moeilijk over doen", meent Stroink. Samen met de beveiliging van Gelredome en de politie zal de gemeente vannacht een oogje in het zeil houden. Stroink: „Volgens de fans zijn hun ouders op de hoogte.”

Dat geldt zeker voor Wasko. „Mijn moeder heeft me hier gebracht Zij komt morgen met de trein van Rotterdam naar Arnhem om mijn spullen op te halen en gaat dan weer naar huis", vertelt de Rotterdamse Belieber.