Volledig scherm
Keeperstrainer Raimond van der Gouw in het uit de handel genomen COPA-Vitesseshirt. © Vitesse

Blunder: foto aanhang FC Utrecht op fanshirt Vitesse (video)

Op het fanshirt over stadion Nieuw Monnikenhuize dat het kledingbedrijf COPA uit Breda en Vitesse deze week presenteerden, blijkt een verkeerde foto te staan. Prominent op het shirt staat een foto van supporters van FC Utrecht, pikant genoeg vanavond tegenstander van de Arnhemmers.

COPA en Vitesse hebben het shirt inmiddels uit de handel genomen, nadat ze door attente Vitesse-fans op de fout werden gewezen. „We hebben niet goed genoeg opgelet”, geeft Osin Peltenburg van COPA ruiterlijk toe. „We gaan een nieuw shirt maken, maar dat gaat helaas wel even duren.”

Gelders Archief
Op het shirt staat een fotocollage met afbeeldingen uit de tijd dat Vitesse nog op Nieuw Monnikenhuize speelde. In het Gelders Archief werd een fraaie plaat gevonden van een grote groep supporters. Die blijkt echter gemaakt bij het duel FC Utrecht - HSV in het Vitesse-stadion, begin jaren tachtig.

Gratis
Van het shirt, dat woensdag werd gepresenteerd door keeperstrainer Raimond van der Gouw van Vitesse, zijn de afgelopen dagen 'een handvol' verkocht. „Het is goed ontvangen”, zegt Peltenburg. „Wie al een shirt heeft, krijgt gratis een exemplaar van de nieuwe versie. En de oude mogen ze houden.”

De wedstrijd Vitesse-FC Utrecht begint vanavond om 20.00 uur.

Bekijk hier een video van de presentatie van het shirt.

Volledig scherm
De foto van FC Utrecht-aanhangers tijdens FC Utrecht-HSV in Nieuw Monnikenhuize. © Gelders Archief