Volledig scherm
De Daalseweg ligt deels open. foto DG

Bomen gekapt: werk aan Daalseweg begint

NIJMEGEN - De Daalseweg in Nijmegen ligt er met ingang van gisteren voor maanden deels uit. Tot eind dit jaar is de weg tussen Badhuis en Hobbemanstraat deels afgesloten voor een reconstructie, in 2017/2018 volgt het lager gelegen deel van de Daalseweg.

De Daalseweg krijgt door de reconstructie een heel andere uitsraling. Het wordt meer dorps, met brede trottoirs, veel groen en bankjes. De fietspaden verdwijnen.

Werkzaamheden
De herinrichting wordt ook gedaan omdat het riool vervangen moet worden: daarvoor moet de weg toch opgebroken worden. Ook worden er meteen detectielussen aangebracht voor het stoplicht bij de kruising met de Heydenrijckstraat.

Eenrichtingsweg
De Daalseweg is bij de Albert Heijn de komende maanden een eenrichtingsweg, stadinwaarts. Verkeer wordt omgeleid via de Berg en Dalseweg: ook daar kan het de komende tijd dus wat drukker zijn. De rotonde bij het Badhuis is tijdelijk alleen toegankelijk voor verkeer vanaf de Tooropstraat: de toegang naar de Koolemans Beynenstraat (richting Groesbeekseweg) is afgesloten.