Volledig scherm
De Booster heeft een wiek van zo'n zestig meter. © DG

Booster zorgt om haverklap voor gillende meiden langs raam (video)

NIJMEGEN - Wil je naar bed gaan, komen er om de tien seconden vier gillende meiden langs je slaapkamerraam. Terwijl je op acht hoog woont.

Het gebeurt bewoners van de hoogbouw op Plein '44 in Nijmegen deze week. Met dank aan de Booster, een kermisattractie waarbij mensen in een soort bakje aan een wiek van zestig meter worden rondgeslingerd.

Herrie
De Booster staat precies tussen de gebouwen in. De buurt is geïnformeerd dat de kermis er aan zat te komen, maar niet dat de Booster langs het slaapkamerraam zou slingeren. Voor de bewoners is dat echter geen probleem. „Op een gegeven moment ben je het 's avonds wel zat, maar daar moet je niet over klagen: een beetje herrie hoort bij het wonen op deze mooie plek, daar moet je niet over zeuren", vertelt een bewoonster van de flat boven de Primark. De bewoonster kan er vooral om lachen. „Het zijn trouwens vooral meiden die herrie maken. Die gillen het hardst."

Bekijk hieronder een video van de Booster. 

De Booster op de Nijmeegse kermis schiet elke paar seconden voor het ram langs van bewoners van een appartementencomplex in het centrum van de Waalstad.